post

Kerstattentie 2021 voor alle leden

De leden van Schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” te Grevenbicht zijn ook dit jaar niet vergeten door de kerstman. De kerstman zelf, was even niet aanwezig en had het waarschijnlijk elders druk en had onze secretaris Frank Honnef, bij wie je je nog steeds mag en kan aanmelden als nieuw lid!, de opdracht gegeven om de huisbezoeken te doen bij de leden. Uiteraard met zijn auto, de slee en rendieren waren al in bezit bij de kerstman.
Aangezien onze secretaris geen witte baard heeft, kon hij niet verkleed gaan als hulp kerstman.

Voor iedereen had de kerstman een heerlijke kerststol laten bakken, uiteraard voorzien met een leuke kerstkaart. Zo zie je maar weer waar onze Broederschap sterk in is.
Onze leden blijven onze schutterij trouw, in goede, maar ook in slechte tijden waar een virus tot nu toe de baas is.

Onze schutterij bestaat 350 jaar, dat aantal jaren kunnen we terug gaan.
Hoogstwaarschijnlijk bestaat onze schutterij wel honderd (en meer) jaar langer, maar door brand (vele jaren terug) zijn vele zilveren koningsplaten en notulen etc. verloren gegaan.
Hopelijk krijgen wij als schutterij zijnde, maar ook vele andere schutterijen en gildes de kans om elkaar weer in uniform te mogen ontmoeten en begroeten in 2022. Laten we op ons zelf, maar ook op elkaar goed oppassen.

Beste schutters, sponsors, begunstigers, supporters, “Stay Safe” en voor iedereen een fijne kerst en een heel gelukkig nieuwjaar.

Met vriendelijke schuttersgroet,
Jean Arntz.