Drumband

De drumband werd opgericht in 1975 en kwam onder de muzikale hoede van Jan Stelten, en tamboer-maître Wilma Driessen. De band, destijds bestaande uit een 10-tal zeer jeugdige tamboers, maakte al zeer snel vorderingen. Het jaar erop kwamen de jongens en meisjes meteen geüniformeerd voor de dag en ging men trots vooraf aan de schutterij.

In 1982 werd Maurice Coumans de nieuwe tambour-maître van de drumband aangezien zijn voorgangster wegens verhuizing helaas moest stoppen. Vanaf 1989 tot 2002 was hij tevens instructeur. In 1995 heeft Jean Arntz de taak van tambour-maître van Maurice Coumans overgenomen. In de jaren 1990 en 1993 nam de drumband 2 keer deel aan een bondsconcours en er werd beide malen een 1 e prijs met promotie behaald. Helaas werd hierna van deelname aan concoursen afgezien.

In 2004 werd Jean Arntz als tambour-maître opgevolgd door Raymond Foppen. Vervolgens nam Theo Speetgens het stokje van tambour-maître over en opereert de drumband in de 5e-Divisie met ongeveer 10 enthousiaste leden.
Dit jaar is Jo Cruts de tambour-maître van de schutterij, die deze taak van zijn dochter Lilian Lebens overgenomen heeft.

De Instructeur van de drumband is Roel Biermans Op 7 jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste slagwerklessen op de plaatselijk muziekschool. Roel wordt op zijn 17e  lid van showkorps Irene Beek.  Dit korps gaat een fusie aan met showkorps Lucia, eveneens uit Beek en beiden gaan per 1 januari 2000 verder onder de naam “Drumfanfare & Majorettenkorps Irene/Lucia” Beek. Na deze fusie was Roel een aantal jaren instructeur van de drumband en minidrumband en behaalde diverse Limburgse en Nederlandse titels.
Als instructeur is hij actief bij:

  • Drumband Schutterij Het Heilig Kruis Grevenbicht
  • Drumband Kon. Harmonie Kettenis (B)

De laatste jaren behaalde Rico Steffani (zie foto: voorop lopend in het midden) diverse mooie prijzen bij het OLS en ZLF.

Opleiding

De drumband bestaat momenteel uit 10 personen en heeft de beschikking over 10 kleine trommen, 2 diepte trommen en 1 overslag. Deze verdeling is niet optimaal en we zijn daarom nog steeds naarstig op zoek naar nieuwe slagwerkers.

Daarom organiseerde de drumband begin 2017 de “Enjoy Workshop”. Deze Workshop was bedoeld om jongeren, vanaf 5 jaar, te laten kennis maken met het spelen in een drumband. Na 7 oefenavonden werd er afgesloten met een uitvoering van de deelnemers.