post

Kranslegging overleden schutters

Zondag 23 mei 2021 stond in het teken van de kranslegging door enkele leden van schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” te Grevenbicht. De weergoden waren ons goed gezind en na de kranslegging en gebed zijn nog diverse rustplaatsen van schutsbroeders en familie bezocht.

 

De rustplaats van erevoorzitter en generaal Math Vonken werd omringd door de schutters met uiteraard een minuut stilte. Math was een mens om nooit te vergeten.
Ook bij de laatste rustplaats van de gevallen soldaat Jac Cramers 1940-1945 werd ditmaal stilgestaan in militaire houding en respect. Ook hier geldt dan wéér, “ere wie ere toekomt”.

 

Het is inmiddels twee jaar geleden dat onze uniformen weer het daglicht zagen.
Hier en daar een Coronakilotje, maar het voelde goed. Laten we hopen dat het een nieuwe editie is in het verenigingsleven. Een nieuwe editie waar elke vereniging op staat te springen.
De straat op om te marcheren en de trommels en andere muziekinstrumenten te laten klinken. Het vaandel hoog in de lucht met het marstempo van 120 stappen per minuut.
De commando’s die her en der klinken. De drang en de zin om het publiek weer te vermaken, in welke vorm dan ook.

Laten we hopen en bidden dat alles weer snel goed komt, dat alles weer vanouds is.
Laten we hopen en bidden dat bij alle verenigingen de kracht en de moed blijft, om je eigen vereniging trouw te blijven in deze Coronatijd.
In “Beeg” is al mensenheugenis alles dubbel, laten we dit aub zo houden!

Met vriendelijke schuttersgroet,
Jean Arntz