post

Eerbetoon aan Math Vonken: Nieuwe Naam Schuttershome

Op 04 juli 2021 was het de bedoeling dat de schutterij uit Meijel de organisatie had van het OLS, die al twee jaar geen doorgang heeft kunnen hebben door het nog altijd aanwezige Corona virus. De activiteiten commissie van onze Broederschap heeft ervoor gezorgd dat er op die dag toch een gezamenlijk treffen plaats heeft kunnen vinden. … “Elkaar ontmoeten, zeen en spraeke” …

Een mooie wandeltocht, met aansluitend een geweldige lunch stond op iedereen te wachten. Nadat dit genuttigd was, was het de bedoeling om de nieuwe naam van het Schuttershome te onthullen.

 

Echter, na enkele druppels water die vielen, barste het helemaal los. Met man/vrouw en macht, moesten vele aan de bak om de tent en zeilen te redden. Dit mocht niet echt baten, en alles werd in snel tempo afgebroken, zodat verdere schade uitbleef. Een behoorlijk plens regen, onweer en flinke windstoten, maakte aan de buitenactiviteit een einde. Diverse dames en heren hebben bij deze actie een behoorlijk nat pak opgelopen. Het mocht de pret niet drukken en hebben ons gezellig “samenzijn” vervolgd in het Schuttershome.

Nadat de onruststoker voorbij was, heeft de onthulling van de nieuwe naam plaats kunnen vinden. Het was de bedoeling dat Phil en Esther Vonken de nieuwe naam zouden onthullen.
Echter kwam daar ook weer een windvlaag die de naam in beeld bracht, en de onthulling was een feit. Vanaf heden is het niet meer het “Schuttershome”, maar! “Sjöttehóés Math Vonken”.
Ook hier geldt weer, Ere wie Ere toekomt. Zoals een jaar geleden vermeld, is Math Vonken erevoorzitter en generaal overleden op 05 juni 2020. Op deze manier zal Math dan ook nooit vergeten worden. Want zei je Math, dan was de connectie kort bij het Schuttershome, daar waar hij altijd vertoefde, of het nou om een vergadering ging, of een “Bordje pap” (biertje), of dat er iets gemaakt moest worden. Math was altijd aanwezig.
Een mooiere naam voor ons verblijf had niet beter gekund. Stiekem werd er nog gedacht, toen de windvlaag het bord onthulde! Zou hij het niet zelf gedaan hebben? Wie zal het zeggen en waard onze generaal er nog steeds rond, en houd toch nog stiekem een oogje in het zeil. Zoals hij het altijd gedaan heeft.

Met vriendelijke schuttersgroet,

Jean Arntz.