post

Mooie 6de plaats A zestal OLS 2023 Born

Schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” Grevenbicht is super trots op haar leden en zeker op het 6-tal die op het OLS 2023 in Born een mooie 6e plaats binnen hebben gehaald. Het 6-tal, bestaande uit Brian, Mariëlle, Andrea, Marlies, Rico en Sjoerd, mogen trots zijn op hun podiumplaats, die ze door hun schietkunst hebben weten te bemachtigen en onze schutterij op het OLS op de kaart hebben mogen zetten. Enkele weken voor het OLS begint ons team met het oefenen onder de buks: de ademhaling, het geduld, de rust, opbouwen aan ervaring, door blijven kijken (door de lorgnon, oftewel Loerejong) concentreren op het stokje en langzaam naar het punt toe gaan, wachten, wachten en nog eens wachten alvorens de trekker over gaat. Ja bij het schieten komt heel wat KIJKEN! Het is niet zo, even onder de buks gaan en knallen, dat kun je wel vergeten. Wil je dat doen, dan moet je ook tevreden zijn met een of meerdere missers, maar daar ga je niet voor onder de buks staan. Wij als schutterij oefenen nooit veel voor een wedstrijd. Twee a drie rondjes en dan moet je tevreden zijn met het behaalde resultaat van 3×18 punten. Dan ga je ook met een goed gevoel naar een wedstrijd, want je weet dat je het kan. Het klinkt misschien psychologisch, het zit allemaal tussen je oren. Thuis op de schutterswei is het gelukt, dan lukt het ook tijdens een OLS, ZLF of Bondsschuttersfeest. Wij zeggen altijd, veel oefenen heeft weinig zin, elke zaterdag wordt er geschoten en dan wordt je vanzelf één met het wapen die op je schouder rust. Het is net als bij een Harmonie, zij moeten de noten er ook instampen om de juiste snaar te RAKEN!

 

Er zijn twee weekenden geschoten tijdens het OLS 2023.Twee weekenden waar de punten feilloos naar beneden kwamen. Toch is er dan opeens die misser! Op dat moment is de schutter helemaal van slag en komen de tranen, de emoties komen eruit, niet alleen bij diegene die gemist heeft, maar ook bij de anderen uit het zestal. Zolang je in de strijd zit, kun je en mag je emoties niet toestaan en is er alleen maar concentratie en dat doet psychisch ook iets met je. Je wil en moet uren geconcentreerd zijn om dat zwarte bölke wat er boven op de lat staat naar beneden te halen, want, je schiet in zestal en wil dit niet kapot schieten door een misser. Komt die misser, dan weet je ook dat het klaar is met het team en kun je op een andere manier adem gaan halen waarbij de tranen beginnen te lopen.
Tja, wij zijn net mensen hé. Door een misser mag een schutter zich niet schuldig voelen, dit kan echt iedereen overkomen!! Er kan namelijk maar één winnaar zijn, dus missers komen altijd voor! Part of the Game.

 

Wij mogen als schutterij helemaal niet klagen en zijn super tevreden. Tijdens de optocht en het uittreden zijn er mooie prijzen gevallen. Zo hebben onze jeugdige bielemennekes Kyan en Jace Arntz een mooie eerste prijs weten te bemachtigen en het was voor hun dit jaar ook hun eerste optreden tijdens Bondsfeesten en het OLS. Senior bieleman Brian, was goed voor een derde plaats. Voorzitter en vaandeldrager Peter Hodselmans ging letterlijk en figuurlijk met de tweede prijs lopen als beste vaandeldrager. De vierde prijs was voor ons koningspaar Marlies Cox & Stefan Geraerts. Een zesde plaats voor het beste defilé.
Tijdens de uitzending van het OLS op L1 werd er verteld dat wij de gezelligste schutterij van Limburg zijn! Ook dat is mooi meegenomen!

 

De zesde plaats op het OLS 2023 is voor onze schutterij een groot hoogtepunt, waarbij het ontvangst op het podium, voor onze vereniging een ere prijs waard is.
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar wij zijn super trots, niet alleen op ons zestal, maar op de gehele schutterij. En dat is een dik applaus waard.
CHAPEAU!
Tevens hebben ook een aantal leden van onze Schutterij meegeholpen (dit doen zij al jaren met veel plezier) aan het binnen halen van het Ummeke voor de Basisschool De Kingbeek uit Grevenbicht tijdens het Kinjer OLS. Ook hebben we tijdens de Feestavond met de Schintaler met een groot aantal vrijwilligers geholpen achter de Tap in de grote Tent. Het OLS 2023 in Born was voor onze Schutterij een Feest dat we altijd zullen blijven herinneren.
Het was in een woord TOP.

 

 

Met vriendelijke schuttersgroet,
Jean Arntz