post

Pinksterweekend 2023

Pinkster zaterdag 27 mei, de traditie die vroeger op Pinksterdinsdag plaats vond, die nu in de nieuwe tijd op de zaterdag voor de Pinksteren zijn nieuwe traditie in stand blijft houden. Eerst vind de traditionele koffietafel met gehakt op zwart brood en koffie plaats bij Cafe Aurora. Tegenwoordig zijn daar ook broodjes kaas etc. bij! Traditie moet traditie blijven. Na het genuttigde maal, komt er het gerstenat en de trekking van de voorjaarsloterij.

 x`

Daarna wordt er onder leiding van onze drumband naar het kerkhof gemarcheerd en vervolgens op het kerkhof door voorzitter Peter Hodselmans met enkele gebeden de doden herdacht. Dan wordt er door het koningspaar de krans gelegd aan de kapel op het kerkhof voor de overleden leden van onze Broederschap en uiteraard voor iedereen die er ten rusten ligt. Ook dit jaar werd er stil gestaan bij het graf van onze oud generaal en ere voorzitter Math Vonken. Het is na bijna 3 jaar, nog steeds een emotioneel en mooi gebeuren, van een man die zoveel heeft betekend voor onze Broederschap. Vergeten doen wij nooit! Nadat deze ceremonie plaats had gevonden, kon iedereen zijn/haar graven bezoeken van hun overleden familieleden.

 

Na deze mooie traditie heeft onze Broederschap de café bezoeken afgelegd om de eigen bijdragen te verorberen. Wij mogen wel weer spreken van een ouderwetse gezellige dag en avond, waar weer lekker gelachen werd tijdens het innemen van dat lekker glaasje gerstenat, cola, Spa of welk drankje dan ook.

 

Pinkster Maandag de wereldberoemde Beegse Pénksterprocessie.
Op maandagochtend 29 Mei trok de jaarlijkse Processie onder zonnige weersomstandigheden weer door de straten van Grevenbicht waarbij onze schutterij volgens traditie weer voorop liep. Voorafgaand aan de processie hebben we als schutterij de heilige mis bijgewoond en na afloop trokken we gezamenlijk weer naar café De Mert.