post

Bennie van Vlimmeren ontvangt de Orde van de Rode Leeuw

Zondag 22 januari 2023 is onze Majoor Bennie van Vlimmeren, van onze schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” te Grevenbicht, opgenomen als “Schutbroeder” bij de Edele Eed-Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus, met andere woorden, in The Hall of Fame. Deze mooie gebeurtenis heeft plaatsgevonden in de parochiekerk van de H. Matthias te Posterholt.

 

Bennie is inmiddels 50 jaar lid van onze schutterij en dat is een hele mijlpaal met ups en downs. Van Vlimmeren was in de begin jaren ook een van de oprichters/volhouders die nog steeds paal hielden, om de schutterij draaiende te houden met een kleine 10 leden. Toen de jaren 70 aanbraken, begon de schutterij in een sneltreinvaart te groeien. Dat ging vroeger nog heel gemakkelijk van vriend op vriend, heden ten dage is dat een heel stuk moeilijker en gaan veel schutterijen/verenigingen over de kop, door de PC, telefoons en/of IPad ! De jeugd heeft jammer genoeg andere interesses.
50 jaar bij een en dezelfde schutterij, dat kunnen velen niet zeggen! Een hele prestatie en een grote eer die Bennie nu toe is gekomen. Bennie is in maart 1972 lid geworden en begonnen als geweerdrager, zoals men wel eens zegt, beginnen onder aan de ladder.
In 1986 werd hij bevorderd tot officier in de rang van 1e luitenant en in 1998 bevorderd tot kapitein, waarna de bevordering tot majoor snel volgde.
1980 was hij samen met zijn vrouw Marij het trotse koningspaar van onze Broederschap.
Vanaf 1990 t/m 1996 heeft Bennie nog een bestuurszetel weten te bemachtigen.
Ook is hij altijd een vaste kracht geweest bij alle voorkomende werkzaamheden, zelfs het oudijzer comité heeft nooit vergeefs een beroep op Bennie gedaan.

 

Bennie van Vlimmeren was altijd een manusje van alles, net zoals zijn vrouw Marij.
Want laat ons eerlijk zijn, als je vrouw niet achter je staat, dan mag en kun je deze mooie schuttershobby niet uitvoeren, dan is een dik applaus voor elke vrouw die achter haar “Schuttersmanneke” staat dik verdiend, en gelukkig worden bij vele schutterijen de vrouwen ook toegelaten!

Met de woorden: Voor Outer Haerdt en Troon en het zwaard op den schouder, is Bennie een van de vele Schutbroeders geworden die de Orde rijk is.
Outer staat voor: Kerk & Geestelijke Overtuiging.
Haerdt staat voor: Gezin, Maatschappijen Materieel Erfgoed.
En Troon staat voor: Het geestelijke en niet geestelijke gezag.

 

Bennie en Marij, gefeliciteerd met deze mooie bijzondere onderscheiding en dat je er nog heel lang van mag genieten.
Namens bestuur en leden van Schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” te Grevenbicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *