post

Oud Voorzitster Damescomité Hilda Swilden overleden

En wéér is onze Schutterij in diepe rouw.

Hilda Swilden is op 86 jarige leeftijd plotseling van ons heengegaan. Een lieve vrouw die het schuttershartje op de juiste plek had zitten. Hilda was lid vanaf 1990 en heeft jarenlang met heel veel plezier het voorzitterschap bij het dames comité op zich genomen. Zij was zo trots toen ze de speld uitgereikt kreeg in 2016 voor haar 25 jarig lidmaatschap, maar vooral trouwe dienst achter de schermen. Hilda stond altijd achter het buffet tijdens Bondsschuttersfeesten, dat was haar lust en haar leven.

Wie kent Hilda niet in “Beeg”, vooral van het café Armada, ze was een echte kasteleinsvrouw die het met iedereen goed meende. Je was er altijd welkom en je kon er de gekste toeren uit halen. Na sluitingstijd werd er wel eens door de blauwe arm op het raam getikt, dan was het rennen om je te verstoppen. Het was een kasteleinsvrouw waar je samen mee kon lachen en huilen. Een echte vertrouwensvrouw.

In 1987, zij was toen al bij het dames comité en hielp altijd mee als ze tijdens de VBO markt achter de kraam stond om tweedehands spullen aan de man/vrouw te brengen. In dat jaar organiseerde de Broederschap ook een Bondsschuttersfeest en kregen door het dames comité een dikke cheque aangeboden van 7000 (in die tijd) gulden. Een dik bedrag waar Hilda ook jaren aan meegeholpen heeft.

Hilda heeft jarenlang aan de Dijk gewoond met haar Pierre, de oud officier en standaardruiter. Een koppel apart was het. Toen Pierre haar ontviel kwam ze er alleen voor te staan. Haar kinderen waren er altijd wel om haar te steunen en daar te helpen waar nodig. Toen zij verhuisde naar een ander appartement had ze het behoorlijk naar haar zin. Inmiddels kon ze iedereen en zoals zij is, ook met iedereen opschieten. Ze had er zin in, weer een nieuw level in haar leven.

Totdat het noodlot toesloeg. Hulp mocht jammer genoeg niet meer baten en ze hebben haar moeten laten gaan. Nu is ze weer bij haar Pierre en kunnen ze samen daarboven weer de gekste toeren uithalen.

Hilda, wij, schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” te Grevenbicht, wensen jou een mooie rit toe naar het hiernamaals. Ooit komen wij elkaar weer tegen!

Familie Honnef, namens onze Broederschap gecondoleerd met dit grote verlies, en Hilda zal altijd in onze gedachten blijven als “die lieve charmante en levenslustige vrouw”

Hilda R.I.P.

Met vriendelijke schuttersgroet,

Jean Arntz