post

Twee jubilarissen bij “Het Heilig Kruis”

Zaterdag 31 maart jl. vond in het schuttershome van schutterij Broederschap van “Het Heilig Kruis” te Grevenbicht de jaarvergadering plaats.
Na de jaarvergadering kwamen van de Schuttersbond Eendracht Born – Echt e.o. de Bondsvoorzitter dhr. Theo Hoorens met nog een drietal bestuursleden en hun eega’s binnen. Deze kwamen twee leden van de Broederschap in het zonnetje zetten.

Gouden OLS onderscheiding:

Ger van Wegberg, lid vanaf 1978 in de functie van geweerdrager en in 2007 benoemd tot officier in de rang van 2e luitenant, kreeg uit handen van Bondsbestuurslid John Janssen de gouden O.L.S. onderscheiding opgespeld voor 40 jaar trouwe dienst bij de Broederschap. Trots als een pauw mocht hij de gouden draagmedaille in ontvangst nemen.

Ger is samen met zijn Cilia enkele jaren de beheerder geweest van het Schuttershome. Ook heeft Ger diverse jaren in de activiteiten commissie gezeten, en zelfs meegeholpen met het oud ijzercomité.
Vanaf 2003 tot 2011 heeft Ger aan de bestuurstafel gezeten. Ook nu is Ger nog een van de grote steunpilaren. Zo is hij een zeer gedreven lid van de groene brigade die elke week in en om het Schuttershome ervoor zorgen dat alles weer spik en span is.
Je mag wel spreken van een onmisbaar team binnen de schutterij.

Viervoudig Koning van de Schutterij:

Theo van Wandelen is lid vanaf 1992 in de functie van geweerdrager en in de tussentijd heeft hij ook enkele jaren het vaandel gedragen. Hij heeft vier keer de hoogste eer voor zich mogen opeisen, namelijk het koningschap. Deze eer behaalde hij in 2006, 2012, 2013 en 2015. Samen met zijn vrouw Gerda (2006 en 2012) en dochter Stefanie (2013 en 2015) als koningin, hebben zij als koningspaar hoge ogen gegooid.
Vanaf 2006 tot heden zit Theo aan de bestuurstafel en de laatste jaren is hij onze vaste kanonnier.
Ook is hij samen met zijn vrouw Gerda beheerder geweest van het Schuttershome. Maar wat zeker niet vergeten mag worden, Theo is een van de grote drijfkrachten van het oud ijzercomité. Zij hebben in al die jaren al heel wat centjes bijeen kunnen vergaren voor de schutterij. En al die centjes zijn tot nu toe een fijne bijdrage geweest aan instrumenten en/of uniformen.

Theo van Wandelen kreeg uit handen van Bondsbestuurslid Theo Smeets de zilveren O.L.S. onderscheiding opgespeld voor zijn 25 jarige trouwe dienst bij de Broederschap. De blijdschap was van zijn gezicht te lezen.

Zowel bij Ger als bij Theo en hun eega’s was dan ook een bloemetje op zijn plaats. Want, wat moet je zonder de goedkeuring van je vrouw om steeds maar bezig te zijn voor de schutterij.

Een vereniging kan niet bestaan zonder zijn of haar vrijwilligers en zij hebben deze “Ode” dan ook dik verdiend.

Met vriendelijke schuttersgroet,
Jean Arntz