post

Kranslegging overleden schutters

Op zaterdag 30 mei 2020 is er ondanks de Coronatijd toch gedacht aan alle overledenen, maar vooral aan de overleden schutters van onze schutterij. Elk jaar voor Pinksteren wordt er een rondtocht gehouden en door de schutterij het cafébezoek afgelegd. Uiteraard moet het cafébezoek wat dit betreft nog een jaar op zich laten wachten!
Alvorens dit gedaan wordt, wordt er eerst een bezoek gebracht aan het kerkhof om de overleden schutters te eren. Dit wordt gedaan door het koningspaar die een bloemstuk neerlegt bij de kapel met enkele gebeden.

 

Daarna worden de graven van de overleden schutters bezocht en gaat ieder voor zich een laatste eer brengen aan het graf. Een hele mooie traditie die al eeuwenoud is en hopelijk dat dit nog heel lang in stand mag worden gehouden.
Koningspaar 2020 Raymond en Marlies hadden deze keer de eer om het bloemstuk te plaatsen. Uiteraard stonden schutters met anderhalve meter uit elkaar opgesteld, toen het koningspaar door de erehaag liep.

Deze eer wil toch elke schutter meemaken.

Met vriendelijke schuttersgroet,
Jean Arntz