post

Erevoorzitter Math Vonken in het zonnetje

Erevoorzitter Math Vonken van onze mooie schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” Grevenbicht, is na de najaarsvergadering onderscheiden met de gouden O.L.S. onderscheiding met oorkonde voor zijn 40 jarig lidmaatschap bij onze Broederschap. Ralf Jessen en Theo Smeets kwamen deze namens het Bondsbestuur Eendracht Born- Echt e.o. uitreiken.40 jaar geleden!, het lijkt een hele lange tijd, maar ze zijn om gevlogen.

40 jaar geleden begon Math als geweerdrager mee te lopen tussen de gelederen. Zijn vrouw Phil was op dat moment de eerste marketentster van de Schuttersbond Eendracht Born- Echt e.o. Hun dochter Esther deed haar plicht in die tijd bij onze drumband.

Nu 40 jaar later staat Math nog steeds (ondanks zijn ziekte) volledig achter zijn schutterij, waar hij zoveel werk en tijd in heeft gestoken. Maar ook dankzij Phil en Esther die hem daar altijd in hebben gesteund. Ook dat mag gezegd worden en wordt als bedankje beloond met een mooie bos bloemen, die uiteraard ook weer bij het eerbetoon van Math horen. 40 jaar trouw lid bij onze mooie schutterij. Van geweerdrager tot generaal, is een hele mooie mijlpaal.

Math, gefeliciteerd met deze hele mooie onderscheiding.
Dat je hem nog lang met trots mag dragen.

Fred Honnef is na zijn trouwe dienst tussen de gelederen bevorderd tot officier in de rang van 2e luitenant en kreeg uit handen van voorzitter Peter Hodselmans zijn officierssabel uitgereikt.

Raymond Bastian is gekozen tot nieuw lid met een bestuursfunctie.

30 Augustus 2020 heeft de Broederschap de organisatie in handen van het laatste Bondsschuttersfeest van de Bond Eendracht Born- Echt e.o.

Het is nog ver weg, maar in het jaar 2023 bestaat onze Broederschap 350 jaar. Ook daar zal een officieel tintje aan gegeven worden.

Met schuttersgroet,
Jean Arntz