post

Marlies Cox winnares Wisselkruis 2019

Zaterdag 27 april 2019 (Koningsdag) was weer de strijd om het felbegeerde Wisselkruisje tussen schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” en de Eendracht. Beiden uit het mooie kerkdorp Grevenbicht of zoals in de volksmond ” ’t swoane dörp Beeg aan de maas”.

Het was weer een pittige strijd om het kruisje in handen te krijgen. Er is nog altijd veel plaats rondom het bölke, zo weet ook Hein Pörteners van schutterij Eendracht. Hein heeft het wisselkruis 5 jaar achtereenvolgend weten te bemachtigen, wat natuurlijk een grote eer en prestatie is. Dit jaar liep Hein door een misser, maar met opgeheven hoofd, onder de buks weg. Er waren dit jaar 26 schutters die deelnamen aan deze wedstrijd, welke is uitgeschoten op het schietterrein van het “Heilig Kruis” aan de Heuvelsweg. Van beide partijen waren het 13 schutters die de strijd aan gingen en deze werd beslist in de 13e ronde. Is het nummer 13 dan toch een (on)geluksgetal?

Op de 5e plaats eindigde onze nieuwe bieleman Raymond Bastian (Heilig Kruis), de 4e plek was er voor geweerdrager Sjoerd Biesmans (Heilig Kruis). Op de 3e plek Eendracht schutter Ronald Hermans.Tussen Brian Arntz (bieleman) en Marlies Cox (nieuwe marketentster) was het de laatste 3 rondes ook nog even spannend. Het was toch Marlies die met de eer aan de haal ging en Brian op een 2e plaats neer zette. Marlies Cox is een terechte winnares en zal het felbegeerde Wisselkruis met eer dragen gedurende het jaar 2019.


Aan deze wedstrijd zit zoals altijd ook de dames en heren Tinus Albertstrofee vast voor onze schutterij. Deze 2 trofeeën zijn dan ook gewonnen door Marlies & Brian.


Alle winnaars gefeliciteerd met deze prestatie.

Met schuttersgroet,
Jean Arntz