post

Harold Peters nieuwe Koning Schutterij Het Heilig Kruis

Het was weer een spektakel afgelopen zondag 10 september 2017 in de sjöttewei van de organiserende schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” te Grevenbicht, tijdens het gezamenlijke koningsvogelschieten met schutterij Eendracht.

De koningsvogel van de Broederschap wilde zich maar niet vrij geven. Deze was geschat op een kleine 120 schoten, maar bleef stand houden tot 152 schoten.
Het was Bieleman Harold Peters die de vogel, een (Australische Gouldamadine) in de 26e ronde liet buigen en sierlijk uit zijn ring liet dwarrelen met de wind mee.

 

Voor Harold is dit zijn 2e koningstitel, in 2010 wist hij ook de hoogste eer te behalen en samen met zijn koningin Chantal Arntz hebben ze hoge ogen en prijzen behaald tijden de schuttersfeesten OLS en ZLF 2011.
De Boederschap mag ook voor het schuttersjaar 2018 weer spreken van een trots koningspaar Harold Peters en Chantal Arntz.

Bij de Eendracht duurde de strijd ook iets langer dan verwacht. Met 100 schoten mocht (uienboer) Jos Knops de eer op zich nemen, ook hij liet met een mooi gemikt schot de vogel (een Pauw) naar beneden dalen en zal samen met zijn vrouw Yvon als koningin in 2018 stralen op alle schuttersfeesten.
Jos heeft de vogel nu voor de 5e keer naar beneden gehaald en is daarbij keizer in de wacht. Gér Smeets, keizer vanaf 13 april 1980 (op het schietterrein van de Broederschap) en nu in rusten maar gelukkig wel nog onder de levenden is keizer voor het leven, vandaar dat de keizerstitel van Knops in de wacht staat.

 

De dag voor het koningsvogelschieten hebben beiden schutterijen een poging gedaan om het gezamenlijke wisselkruis uit te schieten.
Deze wedstrijd is in de 20e ronde gestaakt door de invallende duisternis en zal op een nieuwe datum moeten wachten voor een nieuwe winnaar. Het zijn nog 5 schutters van de Eendracht en 3 schutters van het “Heilig Kruis” in de race om het wisselkruis.
Wel is bekend dat er binnen deze wedstrijd toch winnaars zijn. De Broederschap schiet namelijk tegelijk met deze wedstrijd ook hun eigen wedstrijd uit.
Het is Hans Helgers gelukt om voorjaarskampioen te worden en in het bezit te komen van de oud generaal Huub Stans wisseltrofee. Op de 2e plaats is geëindigd Frank Honnef en de 3e plek is er voor Mariëlle Leenders.

“last but not least” onze trotse vaandeldrager Peter Hodselmans heeft op het ZLF te Voerendaal een dikke 1e prijs behaald als beste en mooiste vaandeldrager nieuwe exercitie. Iets om super trots op te zijn. Peter, altijd strak en trots in de pas met op de rechterkant van zijn uniformjas zijn grote beloning, het zilveren schildje. Je mag wel zeggen, hij draagt het oprecht hoog in het vaandel.

Met vriendelijke schuttersgroet,
Jean Arntz schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” te Grevenbicht.

Tekst: Jean Arntz