post

Brian Arntz winnaar Schietwedstrijd

Op zaterdag 04 september 2021 heeft er binnen onze schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” te Grevenbicht, een (gewone) schietwedstrijd plaatsgevonden. Normaal heeft een schietwedstrijd een naam. De Huub Stans trofee of de Pierre Hanssen trofee etc. Nu was het een gewone wedstrijd om samen te zijn. Uiteraard is dit dan ook op een veilige manier gebeurd, met tafels en stoelen op afstand van twee meter. Aangezien Covid-19 nog steeds niet het land uit is.

Het heeft weer een hele tijd geduurd om samen te mógen zijn en elkaar weer eens op een fijne manier te spreken en terug te zien, ook al heeft onze Broederschap een gezamenlijke App, het is toch anders! Uiteraard is het heel belangrijk om de leden bij elkaar te houden.
Dit hebben we dan ook aan ons mooie en actieve bestuur en organisatiecomité te danken.
Door de Corona die de laatste twee jaar heeft huisgehouden in Nederland, zijn er toch vele verenigingen aan onderdoor gegaan.

Zowel bij schutterijen, harmonieën, voetbalclubs en noem ze maar allemaal op, is er best een behoorlijke daling geweest van leden, of ze zijn ermee moeten stoppen, omdat het ledental zo erg terug was gelopen dat ze niet meer de weg op konden gaan. Triest is dit natuurlijk voor deze verenigingen die ook al vele tot honderden jaren bestonden. Ons bestuur heeft daar behoorlijk voor gevochten om het ledental te behouden, op welke manier dan ook. Het was zwaar, maar het is ze gelukt en dat is ook een applausje waard.
Schietwedstrijden verbroederd, en daar moet elke vereniging voor vechten, vechten voor hun bestaan en het bewaken van het erfgoed.

Tijdens onze wedstrijd waren er toch maar mooi 30 leden aanwezig en ze hadden er allemaal zin in. Zin om die beker en/of medaille mee naar huis te mogen nemen.
De volgende schutters die in de prijzen zijn gevallen door hun laatste kogel trefzeker te maken zijn:
Bij de jeugd, en daar moet je het als vereniging (schutterij) toch van hebben, was het Joris Driessen die met een eerste prijs naar huis mocht gaan.
Bij de dames was het 1e: Mariëlle Leenders 2e: Marlies Cox en 3e: Nicole Zautsen die hun medaille op hun borst (kledingstuk) mochten dragen.
Bij de heren was 1e: Brian Arntz 2e: Hans Helgers en 3e Frank Honnef de gelukkige winnaars.
Tevens mocht Brian Arntz als algemeen winnaar de mooie Beker in ontvangst nemen.

 

 

Van harte gefeliciteerd aan alle winnaars en uiteraard aan iedereen een dankjewel voor de “verbroederingsmiddag”.

Met vriendelijke schuttersgroet,
Jean Arntz